NKnook.reismee.nl

Eerste dagen

Hallo allemaal!

Ik ben veilig geland in Nepal :). Het vliegen met maud was gezellig en de reis ging goed. Onze bagage was alleen kwijt, maar gelukkig hebben we het vandaag kunnen ophalen. Okee waar moet ik beginnen ik heb zo veel beleeft en gezien! Het auto rijden is echt gestoord hier, zo chaotisch. Ik kan nu op internet bij het gastgezin waar ik verblijf de eerste week. Het is een moeder met haar dochter van 17 en zoon van 12 en super gezelllig. Het eten met de handen is nog een beetje wennen, maar gaat steeds beter. Ik heb nog geen rijst met linzen gehad, maar rijst met kip en rijst met groenten, het is erg lekker. 's ochtends krijg ik brood en daar ben ik wel blij mee want normaal hebben ze hier geen ontbijt. De lunch hebben we in een restaurant en is lekker. eeeh tja wat kan ik nog meer zeggen. Ik heb nu een introductieweek, die heb ik met vier andere nederlanders twee amerikanen en drie britten. Ze zijn allemaal erg aardig en het is gezellig. Gisteren hebben we een spel gedaan om elkaar beter te leren kennen. Daarvoor hadden we een soort hindoeistische ceremonie, waarbij ik een nepaleense naam kreeg: Nita. De betekenis horen jullie nog. Vandaag kregen we Nepali (nepaleense taal) lessen dat was best moeilijk en ik kan nog niet veel zeggen. De familie heeft ons geholpen met ons huiswerk net en ik heb net ook even naar huis kunnen bellen, wat erg fijn is. Ooh ja en het toiletgebruik is wennen. Bij het gastgezin hebben we wel een westerse toilet met wcpapier :), maar ik het huis van de man die de introductie leidt en waar we de introductie hebben is er geen papier, dus met het met je handen en water. Erg vaag. De huizen zijn van een prachtige kleur en ik vind het hier niet (overal) stinken. Gelukkig heb ik hier ook nog geen enge dieren gezien (geen spinnen :)) en de muskieten vallen ook mee gelukkig. Als jullie nog vragen hebben reageer maar, want ik heb zoveel beleef dat ik echt 10000 dingen vergeet. Ik hoop snel weer op internet te kunnen, dus tot dan!!

Kusjes, Nienke

Sanne

Hey Nienke,

Ik ben blij dat je het er leuk vind :)
Fijn dat je in het gastgezin wel een normale wc hebt :P
Lukt het een beetje met het leren van de nepaleense taal? Wat voor woorden heb je tot nu toe al geleerd? ;)
Hoe is de omgeving daar? en is het er warm? Al regen gehad? :P Sorry van de vele vragen, maar ik ben best nieuwsgierig XD

Heel veel succes daar, doe je gastgezin de groetjes en ik kijk er naar uit om je volgende verhaal te lezen!

xx Sanne

mart

je moet me even toevoegen op skype dan kunnen we praten

kus mart

Michel

Hoi Nita,
Leuk om je zo een klein beetje te volgen. Je kunt vast niet alles opschrijven wat je beleeft maar dan heb je ook nog wat over om te vertellen als je terug bent.

Ik wens je heel veel succes en plezier.
Één advies: was je handen voor het eten ;-).

Groeten Michel

Marloes

Heeejheej,

leuk om te lezen dat je het leuk hebt daar!
Hoe gaat het met je engels =P Ik heb natuurlijk alle vertrouwen in je maar ik kan het toch niet helpen te glimlachen als ik aan je uitspraak denk...
Wanneer kom je terug? Ik ben alweer terug uit Hongarije (niet geheel volgens plan) dus ik hoop dat je snel terugbent!
Heb je wel al leuke dieren gezien (olifant!!)?

xx HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEel veel plezier nog toedels

annemiek

Hoi , meis,
Heb je de stroopwafels al gegeven, hoe vonden ze dat en de rest van je cadeaus , hopenlijk ben je niet erg ziek en kan je gewoon nog deel nemen aan het programma, je heb een hele apotheek bij je ik hoop dat er iets tussen zit, dat je helpt opknappen, tot kriebels of tot horens, kus mama

Ans

ha die Nita,
Super leuk om zo wat van je te horen !
Veilig aangekomen en je hebt het naar je zin bij het gezin en met je reisgenoten, mooi zo !
Fijn dat het eten je smaakt, waar en hoe slaap je eigenlijk, in een hangmat?of een gewoon bed?
Als je ergens heen gaat brengen ze je dan?
groetjes en geniet ervan!

Lisette

Heee nienke had je al gezien dat ik je een bericht op facebook had gestuurd? ging over je eerste verhaaltje over je eerste dagen. Ziet e rvet uit daar joh, en wat een verschil met hier. lees van je moeder hier dat je een beetje ziek was? Nu weer beter? en ben je al gaan raften? hihi. Ik ben benieuwd naar je volgende foto's/verhaal! dikke kus & heel veel plezier daar

Fabi

Heejj heej,,

Klinkt allemaal erg leuk!! En leuke foto's!

Is het eten niet te pittig? En nog geen rare dingen moeten eten(kevers ofzo)?

Is het weer daar lekker? Niet te warm?

Echt vett dat we je zo kunnen volgen trouwens weten we tenminste dat je nog leeft :P

veel succes met nepali te leren lijk me lastig(vast allerlei rare klanken enzz)

nou veel plezier en hoop snel weer leuke verhalen te kunnen lezen

Xx en dikke knuf!!!

Naneth

Hee Nienke,
Het klinkt allemaal echt super leuk! Mooi dat je het zo naar je zin hebt en dat je een aardig gastgezin hebt, met normaal toilet:P

Zijn die andere Nederlanders, Britten en Amerikanen een beetje leuk?

Is het verder een beetje mooi daar? Netjes, lekkere temperatuur, etc?

Nou heel veel plezier en geniet er van! xx

Jacqueline

Hoi Nienke,
Echt supergaaf (= het woord voor "vet" uit mijn tijd, haha) om je zo te kunnen volgen, zeg!
Ben heel benieuwd of je bij terugkomst zegt "wanneer mag ik weer?" of "nooit weer?"
Nou, beleef het maar eerst eens!
Kus, Jacq